Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Studerende

Læs om Springbrættet som praktiksted


Fritidsklubben Springbrættet er en del af Klub Egedal, som består af 8 fritids- og ungdomsklubber med tilsammen ca. 2000 børn og unge mellem 9-18 år og ca. 75 medarbejdere og fælles områdeleder.

Springbrættet er en fritidsklub med ca. 330 indmeldte børn/unge.

På klubben modtager vi børn indenfor normalområdet og arbejder med inklusion i forhold til diagnose børn og fokus børn

Som studerende på Springbrættet vil du få mulighed for at få en varieret og lærerig praktik, uanset hvilken praktik du er i, og du vil indgå i et team af dygtige medarbejdere/pædagoger og få rig mulighed for at udfolde dig i den pædagogiske praksis.

Du vil derudover møde en vejleder med diplomvejleder uddannelsen, samt en personalegruppe der har et højt fagligt niveau, er engagerede og som følger med i udviklingen på det pædagogiske område.

I Klub Egedal arbejder vi ud fra en anerkendende pædagogik. Vi arbejder med at styrke børn og unges sociale kompetencer. Vi vægter nærvær og samvær med troværdige voksne således, at det enkelte barn har mulighed for at udvikle sin identitet og sit selvværd, for derigennem at kunne danne ligeværdige relationer.

Vi samarbejder med andre faggrupper: Skoler, Sfo'er, SSP, CSS (center for social service) Ung Egedal, forældreråd samt områdebestyrelse.

Når du som studerende kommer på dit første besøg på vores klub, forventer vi at du har læst om vores klub på vores hjemmeside. Ligeledes forventer vi at du sætter dig ind i hvilken aldersgrupper vi arbejder med.

Du vil blive vist rundt på klubben af din praktikvejleder og samtidig få hilst på resten af personale gruppen.

Du skal give tilladelse til indhentning af straffe-og Børne attest, dette vil blive sendt til din E-boks

 

Desuden vil vi snakke arbejdsplan og om du har særlige behov vi skal tage hensyn til.

Ved praktik start ligger der en arbejdsplan klar, og de første uger kommer du rundt i klubben og lærer huset at kende, både personale, værksteder/aktiviteter og praksis.

I praktikperioden, vil du modtage vejledning af din praktikvejleder 1 time om ugen. Denne time har du alene med din vejleder og den tilrettelæggelse i samråd med din vejleder. Du kan derudover altid henvende dig til dine kollegaer og spørge om råd og vejledning når og hvis du har brug for det.

Når du starter din praktik forventes det at du viser interesse, engagement og er åben og klar til nye udfordringer

Vi tilbyder Børn og Unge som specialisering.

Da praktikken, er den praktiske pædagogiske del af din uddannelse stiller UCC krav om, hvad din praktik skal indeholde og hvilke kompetence mål, centrale kundskaber og færdigheder der skal arbejdes med og i sidste ende vurderes ud fra.

Læs mere på den enkelte klubs praktikbeskrivelse på seminariets hjemmeside.